Dupa ce v-am aratat pe FB poze cu bruschetele si friganelele
mele, m-ati rugat sa prezint retetele pe blog. Va spun din start ca nu este
nimic complicat, nu sunt inventate de mine, se gasesc in mai toate cartile de
bucate si pe internet. Se fac foarte simplu si sunt extrem de gustoase.
Bruschete – 4 portii
Ce va trebuie?
-200 de grame sunca de praga (sau presata, sau orice alt
mezel doriti)
- cascaval ras sau taiat cubulete
- 4 rosii
- 4-5 catei de usturoi (in functie de cat de iute doriti sa
fie)
- 4 felii de paine
- unt
- busuioc, oregano, marar
- ulei de masline
Cum procedati?
Taiati rosiile in cubulete cat mai mici, apoi le amestecati
cu mirodeniile si uleiul de masline. Optional, puteti adauga un praf de sare.
Taiati sunca in cubulete mici, apoi zdrobiti usturoiul. Puneti painea la
prajit, o ungeti cu unt cat este inca fierbinte si adaugati usturoiul zdrobit.
Puneti rosiile deasupra, apoi sunca taiata si cascavalul ras sau taiat cuburi.
Tineti bruschetele in cuptorul cu microunde sau in cel normal pana cand se
topeste cascavalul.
Rosiile trebuie taiate mai marunt de atat. Azi nu am avut nici timp si nici rabdare |
Rezultatul:
Gustare rapida, delicioasa si satioasa. Pe net se gasesc nenumarate retete de bruschete, insa acestea imi plac
mie cel mai mult si, in plus, am o vorba: "If it's not broken, don't fix
it". :)
Friganele
Ce va trebuie?
-
2 felii de paine
-
un ou
-
lapte
-
gem (de care doriti, eu folosesc de visine)
-
optional zahar pudra sau vanilat
Cum procedati?
Inmuiati o felie de paine in lapte. O scoateti din farfurie
si, in timp ce o ungeti cu gem din belsug, puneti cealalta felie in lapte. Dupa
ce s-a inmuiat si aceasta, le lipiti si le treceti bine prin oul batut. Puneti
“sandvisul” in tigaia incinsa, in care ati pus putin ulei, si lasati sa se
rumeneasca pe ambele parti. Este posibil sa vi se rupa painea (asa cum am patit
eu, pentru ca nu a fost painea buna), insa se va “lipi” la loc atunci cand o
rumeniti.
Rezultatul:
Un deset absolut delicios, eu as manca zilnic friganele.
Pentru mine, friganelele inlocuiesc perfect clatitele. Mai exista o varianta de friganele, in care se prajesc feliile de paine separat, fara gem, si se pudreaza cu zahar. Eu prefer aceasta reteta.
Stiu ca nu arata ca in poza de pe FB, dar este la fel de delicioasa |
Pofta buna :)
Va pup si fiti frumoase
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu