vineri, 16 martie 2012

DYI - Cum sa-ti albesti dintii acasa, in mod natural


     Hello, ladies.

     Am primit foarte multe cereri pentru a face aceasta postare si imi cer scuze ca a durat atat pana sa o public. Inainte de a va prezenta metodele naturale de albire a dintilor, o sa fac o serie de precizari, pe care va rog mult sa le cititi cu atentie:
-         nu sunt medic stomatolog, stiu foarte putine despre ingrijirea danturii, ca atare nu sunt in masura sa dau sfaturi. Am facut, totusi, aceasta postare pentru ca nu vreau sa ignor nicio cerere.
-         inainte de a folosi oricare dintre metodele de mai jos, consultati un medic stomatolog, cereti-i parerea cu privire la ele, intrebati-l daca aveti voie sa le folositi. Insist pe acest lucru.
-         Daca nu doriti sau nu aveti timp sa consultati un medic, asigurati-va ca aveti dintii perfect sanatosi. Nu aveti voie sa folositi aceste metode naturale daca aveti carii, dinti sensibili sau chiar si mici fisuri, deoarece acestea din urma se pot transforma si ele in carii. Totusi, insist sa consultati un medic stomatolog inainte.
-         Accept cu bratele deschise pareri, propuneri sau critici constructive legate de acest subiect. Pentru asta, aveti la dispozitie caseta de comentarii de mai jos.
-         Eu am folosit si folosesc o parte dintre metodele enumerate mai jos si pot spune ca am rezultate, insa nu va asteptati sa aveti dintii albi ca laptele daca nuanta actuala este una galbuie. De asemenea, precizez ca acum circa doi ani mi-am albit dintii la un cabinet stomatologic, insa am folosit aceste metode si inainte de aceasta operatiune.

     Iar acum, sa va prezint metodele.



1.      Infuzie cu menta.

     Ce va trebuie?
     4-5 frunze proaspete de menta si 100 ml de apa clocotita.

     Cum procedati?
     Peste frunzele de menta turnati apa clocotita, apoi acoperiti vasul si lasati la infuzat circa 20-30 de minute. Infuzia se va folosi pentru a clati gura de trei-patru ori pe zi, dupa fiecare masa sau gustare.

2.      Vechiul si arhi-cunoscutul bicarbonat de sodiu.

     Seara, dupa ce v-ati spalat pe dinti cu pasta obisnuita si v-ati clatit, periati dintii inca cinci minute folosind bicarbonat de sodiu. Optional, puteti adauga o lingura de sare de mare sau sare normala la trei linguri de bicarbonat de sodiu. Dupa ce ati terminat, va clatiti gura bine de tot.

3.      Puteti sa va clatiti dintii si cu zeama de lamaie, pe care o diluati cu o cantitate egala de apa. Dupa ce ati terminat, va clatiti din nou gura cu apa.

4.      Decoctul de busuioc. 

     Ce va trebuie?
     Frunze uscate de busuioc si apa.

     Cum procedati?
     Peste doua linguri de frunze de busuioc turnati circa 200 ml de apa rece si le lasati sa se “odihneasca” 10 minute. Apoi le puneti la fiert, le lasati sa dea intr-un clocot si le lasati acoperite, la infuzat, pret de 15 minute. Cu solutia rezultata clatiti gura dupa ce va spalati pe dinti.

  1. Delicioasa capsuna si nu numai.
     Ce va trebuie?
     O capsuna bine coapta, o lingurita coaja de lamaie rasa si o lingurita bicarbinat de sodiu.

     Cum procedati?
     Pasati capsunile foarte bine, apoi amestecati piureul rezultat cu celelalte doua ingrediente. Pasta obtinuta o folositi pentru a va freca dintii folosind periuta de dinti, dupa ce v-ati spalat cu o pasta de dinti mai intai.

6. Coji de portocale.

     Puteti sa va frecati dintii cu partea alba a cojii de portocale, apoi va clatiti dintii cu apa recisoara. Veti observa imediat ca dintii vor fi mai stralucitori.


      7.  Uleiul de masline

      Acesta nu este bun doar pentru a hidrata pielea si a regenera parul, ci si la albirea dintilor. Inmuiati un servetel din bumbac in ulei de masline, apoi frecati fiecare dinte in parte. Clatiti gura din abundenta cu apa.

8. Bicarbonat de sodiu si apa oxigenata.
     Amestecati cate o lingurita din fiecare ingredient, pana cand obtineti o pasta omogena. Pasta poate fi folosita de maxim doua ori pe saptamana, dupa ce v-ati spalat pe dinti. O aplicati pe dinti cu o periuta de dinti, o lasati sa actioneze cateva minute, apoi clatiti din abundenta cu apa.


     9. Otetul de mere
      Petele de pe dinti pot fi indepartate cu ajutorul otetului de mere. Puneti cateva picaturi pe periuta e dinti si frecati cateva minute. Apoi clatiti cu apa rece.


     Sper ca v-au placut sfaturile mele. Din nou va spun ca, inainte sa folositi aceste metode, sa consultati un medic stomatolog.
     Accept cu bratele deschise pareri, propuneri sau critici constructive legate de acest subiect. Pentru asta, aveti la dispozitie caseta de comentarii de mai jos.


                   Va pup si fiti frumoase





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...