miercuri, 28 martie 2012

Cum sa iti ingrijesti picioarele dupa o zi obositoare


     Hello, ladies.
     Sincera sa fiu, mi-a luat ceva pana m-am decis asupra subiectului de astazi. Nu pentru ca as fi in pana de idei, ci pentru ca astazi am vrut neaparat sa va ofer ceva nou. Cu ocazia zilei de miercuri, ete asa :). Dupa ce mi-am zbatut si razbatut creierii sa gasesc ceva inedit, bling… S-a aprins beculetul :D. Ce n-am postat eu niciodata pe blog? Ce sa fie, ce sa fie… Ah da, ingrijirea picioarelor. Eh, epilarea cu zahar nu se pune, aia intra la capitolul “cosmetica” :).
     Asa ca astazi vreau sa va arat cateva metode cu ajutorul carora va puteti relaxa dupa o zi grea si va puteti rasfata picioarele, oferindu-le toata ingrijirea de care au nevoie. Iar la final, picioarele vor fi fine si catifelate, le veti simti mai usoare, iar voi veti fi mai relaxate si linistite. :)
Stiu, suna ca o reclama la un salon spa sau cine stie ce pedichiura smechera :)). Ei bine, nu este.
     Apropo, sa nu va asteptati la poze. Bineinteles ca as fi putut sa-mi pozez calcaiele, unghiile si cuticulele lasate de izbeliste timp de o saptamana sau chiar doua, special ca sa vedeti diferenta. Dar nu cred ca are sens, sincer. Da, stiu, e blogul meu si pot posta ce vreau, dar vreau sa pastrez limita si sa nu va oripilez. Iar poze doar cu produsele m-am gandit ca nu are sens, asa ca va ofer in schimb niste flori frumoase, fotografiate de mine :).




                                     Solutie anti-bacteriana si anti-perspiranta:

     Ce va trebuie?


-         o jumatate ceasca de orez
-         apa
-         5 lingurite praf de copt
-         ulei din arbore de ceai (gasiti la Plafar)
-         o mana de marar

     Cum procedati?

     Fierbeti orezul in suficienta apa astfel incat, la final, sa va ramana cam 4-5 cani de apa. Doar pe acestea le veti folosi, orezul puteti sa-l aruncati. Adaugati praful de copt, 2-3 picaturi de ulei de arbore de ceai si mararul tocat. Scufundati-va picioarele in apa calda (nu fierbinte) si relaxati-va, pana cand apa se raceste. Apoi va stergeti pur si simplu.
     Reteta este perfecta pentru a indeparta mirosul neplacut al picioarelor si actioneaza ca agent antibacterian, impiedicand transpiratia excesiva. De asemenea, omoara bacteriile si previne posibilele infectii. Apa de orez imbunatateste micro-circulatia, uleiul din arbore de ceai “lupta” impotriva ciupercilor, iar mararul are efect antibacterian si imbunatateste circulatia.



                               Solutie calmanta pentru picioare obosite si umflate

     Ce va trebuie?
-         un lighean plin cu apa fierbinte (cat suportati voi), cat sa va ajunga pana la glezne
-         ulei esential de menta
-         ulei esential de eucalipt sau ulei esential de portocala

     Cum procedati?
     Adaugati uleiurile in apa si scufundati-va picioarele, apoi relaxati-va. Picioarele voastre nu vor mai fi atat de umflate, ci se vor simti relaxate si rasfatate.



                                                        Scrub pentru picioare

     Ce va trebuie?
-         o lingura zahar brun
-         o lingura fulgi de ovaz
-         doua lingurite gel de aloe vera
-         o lingurita miere
-         o lingurita lamaie
-         o lingurita ulei de masline


     Cum procedati?

     Macinati ovazul folosind o rasnita sau blenderul, pana cand va avea consistenta nisipului, caci in caz contrar va va zgaria. Apoi, amestecati toate ingredientele intr-un castron, pana totul devine o pasta. Folosind pasta, masati picioarele si talpile cu miscari circulare, usoare, fara a agresa pielea. Apoi clatiti cu apa calduta.



                                               “Lotiune” hidratanta si revigoranta
  
     Ce va trebuie?

-         un sfert de ceasca suc de lamaie
-         o lingurita de scortisoara
-         doua lingurite ulei de masline
-         un sfert de ceasca lapte
-         un sfert de ceasca apa calda

     Cum procedati?

     Amestecati doua ingredientele intr-un lighenas pe care-l folositi doar pentru pedichiura, apoi scufundati-va picioarele si stati cat doriti. Dupa ce ati terminat, stergeti-va pur si simplu cu un prosop. Pielea nu numai va fi mai moala si mai catifelata, insa cuticulele se vor inmuia mult mai repede si astfel le puteti impinge si taia fara dureri.



     Acum ar trebui sa va prezint o reteta de crema pentru picioare, insa surpriza :D… Deja am o crema facuta pe blog. Este de aceasta de AICI, care nu este buna doar pentru maini, ci si pentru picioare, hidratandu-le in profunzime.



     Sper ca v-a placut postarea de astazi si, daca doriti, mai pot posta si alte “retete” pe viitor.
     Voi ati incercat pana acum astfel de “tratamente” naturale pentru picioare? Ati fi tentate sa le incercati pe ale mele?

     Pentru sugetii, pareri / critici aveti la dispozitie caseta de comentarii de mai jos.


                              Va pup si fiti frumoase

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...