marți, 20 decembrie 2011

SUGAR WAXING sau cum sa obtii picioare fine si dulci


            Hello, my ladies. Initial planuiasem sa postez aceasta reteta dupa ce onoram cererile primite de la voi, insa ieri am avut o discutie cu niste fete, pe un blog, iar ele nu m-au crezut cand le-am spus ca ma epilez o o data la 7 saptamani. Inainte de a va spune despre ce este vorba, am sa va rog sa cititi pana la capat postul si sa respectati intocmai "instructiunile". Multumesc.  :)
            Cred ca sunteti de acord cu mine cand spun ca, poate, indepartarea parului nedorit de pe corp este unul dintre cele mai chinuitoare procedee de infrumusetare. Daca folosim lama de ras sau crema depilatoare nu e bine – parul este “taiat” de la radacina, creste foarte repede si mult mai gros. Ceara, fie ea calda sau rece, si epilatorul smulg firul din radacina, insa durerile sunt cateodata de nesuportat. Evident, o alta varianta ar fi epilarea definitiva, insa preturile sunt mult prea mari si, in plus, nici macar nu este asa cum promite… adica definitiva. Ei bine, astazi vreau sa va prezint o alternativa nu numai ieftina si pe care o puteti pune in practica acasa, singurele, ci si aproape complet lipsita de durere: epilarea cu zahar. Nu stiu cate dintre voi ati auzit de aceasta sau ati incercat-o, insa eu spun cu mana pe inima ca nu voi renunta prea curand la ea.


               Care sunt beneficiile epilarii cu zahar?
            Acest tip de epilare este recomandat in primul rand persoanelor care au pielea sensibila. “Ceara” din zahar se lipeste doar de firele de par, nu si de piele, precum face ceara normala, astfel ca durerea este semnficativ mai mica, nu apar iritatii, lasa pielea curata si neteda si o exfoliaza in mod gentil. De asemenea, pielea va capata o stralucire naturala, iar la atingere va fi la fel de moale ca matasea. Pasta din zahar poate fi folosita indiferent de tipul de par si pe orice tip de piele, chiar daca aveti iritatii, eczeme sau psoriazis. Firul de par va incepe sa creasca abia dupa minim 4-5 saptamani, cu fiecare epilare se va subtia, iar radacina va deveni din ce in ce mai fragila. Urmatoarele poze sunt facute pentru a va arata cat de “gros” si de “des” este parul de pe picioarele mele la fix 7 saptamani de la ultima epilare, adica undeva intre 1 si 6 noiembrie (nu stiu exact data).  





                             
                           Cum se obtine pasta din zahar?
            Aveti nevoie doar de doua cani de zahar –cam 500 de grame, un sfert de cana cu apa – cam 100 de grame -  si un sfert de cana cu zeama de lamaie (sau suc de lamaie cumparat) – tot 100 de grame. Intr-o craticioara puneti zaharul, apoi turnati apa si zeama de lamaie si amestecati pana se omogenizeaza. Puneti craticioara pe foc iar cand da in clocot, reduceti intensitatea focului si incepeti sa amestecati cu o lingura din lemn. In principiu, trebuie lasat sa fiarba aproximativ 10-15 minute, pana capata o culoare mai inchisa, precum mierea. Daca aveti termometru de bucatarie, lasati sa fiarba pana ajunge la 260 de grade Fahrenheit. O alta metoda de a afla daca pasta este gata este sa luati o lingurita din continut si sa o treceti sub un jet de apa rece. Daca se intareste, atunci inseamna ca o puteti lua de pe foc si o lasati sa se raceasca pana va putea fi aplicata pe piele. Pozele sunt aranjate exact in ordinea in care trebuie sa faceti totul.



















                                      Cum se foloseste?
           Ei bine, aici exista doua variante. Prima: in mod normal, pasta din zahar ar trebui lasata sa se raceasca pana ajunge la consistenta plastilinei. In acest caz, luati pur si simplu pasta si o intindeti in sensul invers cresterii parului. Exact, de aceasta data totul functioneaza invers ca la epilarea cu ceara. Cum spuneam, luati un “bulgaras” de ceara si intindeti pasta in sensul invers cresterii parului, de trei ori. Mai exact: ati luat ceara, ati intins-o pe picior o data, apoi cu ce va ramane in mana, aplicati de inca doua ori pe aceeasi portiune de piele. Aapoi trageti fasia ferm, dintr-o singura miscare, tinand mana aproape de piele, in sensul cresterii parului. Repetati procedura pana cand indepartati tot parul nedorit. Aceeasi bucata de ceara poate fi folosita de 4-5 ori, pana cand capata o culoare mai deschisa si este greu de dezlipit de piele. Cand vreti sa scapati de ceara de pe mana, pur si simplu va spalati sub un jet de apa calda, care va topi pasta. 



 
 Imi cer scuze ca nu am poze si cand trageam cu mana, insa trebuie facut foarte rapid si chiar mi-a fost imposibil.



                                                ATENTIE: 
           Nu luati o cantitate prea mare de ceara in mana pentru ca va va fi greu sa o indepartati de pe picior. Mai bine faceti fasii mici, decat sa deveniti lipicioase. De asemenea, nu folositi un bulgaras mai mult de MAXIM patru ori, veti pati acelasi lucru. Exemple in pozele de mai jos. 











            Daca totusi vi s-a intamplat asta, nu va panicati. Luati o fasie de bumbac, lipiti-o peste ceara, presati putin si trageti ferm. Pielea va fi putin rosie, insa trece in maxim o ora.Parul se va lua la fel de bine, dupa cum vedeti.





Varianta numarul doi, cand pasta inca nu are consistenta unei plastiline, dar este suficient de rece pentru a o intinde pe piele. De aceasta data, veti intinde ceara cu ajutorul unei spatule (neaparat) din lemn, in acelasi mod pe care l-am explicat mai sus. Dupa ce a fost aplicata, peste fasie se poate pune o bucata de bumbac, fara a presa insa pielea. Neteziti usor materialul, apoi trageti dintr-o singura miscare, in sensul cresterii firelor de par. Precizez insa ca aceasta metoda “pisca” putin mai mult decat folosirea “plastilinei”. 






 














                                             Rezultatul
       Am mentionat mai sus avantajele, am postat poze facute imediat dupa epilare.Broboanele de pasta ramase pe picior se iau la un simplu dus, iar mica roseala dispare rapid.


 Stiu ca au mai ramas fire de par, m-am facut pe fasii si am facut poza fiecarei fasii in parte.



                                  IMPORTANT: 
In ambele cazuri recomand ca inainte de fiecare aplicare a pastei sa presarati pe zonele sensibile, precum cea inghinala sau axila, pudra pentru copii. Astfel, veti diminua si mai mult durerea.

P.S.: Mentionez ca de fiecare data cand am folosit ceara normala, pielea mea nu numai ca a fost extrem de iritata cateva ore, dar m-am mai ales si cu vanatai pe ici, pe colo. Nu este cazul epilarii cu zahar, pe care o recomand cu mare drag. Daca aveti probleme, intrebari sau nelamuriri, aveti mai jos sectiunea de comentarii si ma gasiti pe Facebook si pe mail. Daca aveti nevoie de un tutorial, spuneti-mi. Spor la treaba si sa-mi dati de veste cum v-ati descurcat.

Later edit: Peste 7 saptamani o sa fac o noua postare legata de acest subiect, unde o sa va arat starea picioarelor mele. 

                 
                      Va pup si fiti frumoase

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...