sâmbătă, 11 august 2012

Review - Keratina lichida Anian (ro only)


     Hello, ladies.

     Postarea asta ar fi trebuit publicata, in principiu, candva la sfarsitul lunii mai, insa nu am intarziat cu ea atat pentru ca mi-a fost lene sa scriu despre produs, ci din alte motive. Produsul de astazi este unul destul de controversat, as spune eu: unii spun ca face minuni pentru par, altii sustin ca este apa de ploaie, iar altii ca le-a distrus parul. Dupa ce am citit nenumarate pareri, pro, contra sau neutre, am decis sa-l testez mai mult de o luna, pentru a fi sigura ca, in timp, efectele asupra paarului nu se vor schimba.
     Timpul a trecut, iar eu m-am convins ce poate face acest produs, asa ca astazi va voi vorbi despre keratina lichida de la Anian.




      Ce spun ei:
“Conţine ingrediente identice cu cele din structura firului de păr, care acţionează cu o intensitate cu atât mai mare cu cât părul este mai deteriorat.
Previne si combate caderea parului:
• Reface parul deteriorat
• Previne si combate matreata
Este o soluţie complexă de tratament şi ingrijire cu efect garantat dacă se aplică periodic şi în mod corect.
Acţiunea Keratinei Lichide ANIAN revitalizează strălucirea mătăsoasă, naturală a părului, revigorându-l şi dându-i volum, astfel încât să arate radios şi sănătos.”
 
     Cum se foloseste:
Instrucţiuni de folosire: Uscaţi părul cu prosopul după ce a fost spălat şi dat cu balsam. Aplicaţi ANIAN Keratină Lichidă, apoi masaţi uşor şi pieptănaţi.
IMPORTANT: Uscaţi uşor cu uscătorul de păr căldura fiind necesară pentru fixarea ingredientelor active pe păr. Coafaţi ca de obicei.”





     Ce spun eu:
     Inainte de toate, mentionez ca nu mi-am mai tuns parul din luna februarie a acestui an, folosesc placa pentru a-mi intinde parul cam la doua-trei zile si parul meu a trecut printr-un proces agresiv de vopsire. Am (aveam) firul de par subtire si fragil si destul de rar. Voi repeta o parte o parte din aspectele anterior mentionate si in textul de mai jos, dar am tinut sa le spun inainte de a-mi incepe review-ul. 





     Am inceput sa utilizez keratina lichida din luna mai a acestui an si pot spune ca diferenta a fost vizibila inca de la prima folosire. Desi in instructiuni nu se precizeaza exact, eu citesc printre randuri ca ar trebui folosita dupa fiecare spalare. Eu, insa, am folosit-o de maxim doua ori pe saptamana, ba uneori a trecut si o saptamana si jumatate fara sa pun mana pe ea. De ce? Simplu: o folosesc doar atunci cand imi simt parul uscat, cand vad ca devine tern si isi pierde din stralucire. Pentru ca orice produse am folosi, factorii externi (poluare, produse de styling, fum de tigara, caldura foehn-ului / placii de par / ondulatorului) afecteaza podoaba capilara. Si cel putin in cazul meu, samponul, balsamul si o masca nu sunt suficiente pentru ca parul sa fie stralucitor si sa arate sanatos tot timpul. N-am vrut sa utilizez keratina lichida dupa fiecare spalare pentru ca aveam senzatia ca as fi abuzat de ea, pentru mine este suficient ca-mi mentine parul stralucitor si hidratat circa sapte zile, in conditiile in care folosesc foehn-ul si placa de par la fiecare 2-3 zile.
     Fara doar si poate, ofera parului stralucire si volum. Imi place ca lasa parul destul de matasos cat sa-ti faca placere sa treci mana prin el, insa in acelasi timp destul de “batos” cat sa-l coafezi dupa placul inimii si sa si reziste. Parul meu nu s-a ingrasat mai repede ca de obicei si il descurc mult mai usor.





     Am parul ondulat, insa nu-mi place sub nicio forma, asa ca de ce mai multe ori il intind. Totusi, uneori imi doresc bucle sau “valuri”, insa podoaba mea capilara e atat de afurisita, incat trebuie mai intai sa-mi intind pletele, si abia apoi sa folosesc ondulatorul. Evident, daca folosesc mai intai placa, parul devine moale, iar buclele nu se mai formeaza atat de bine. Inainte eram nevoita sa folosesc spuma de par, iar parul era imbacsit si batos. Dar acum, imi sunt de ajuns doua-trei pufuri de keratina pentru a rezolva problema: bucle matasoase, dar care se aranjeaza frumos si rezista si cateva ore bune. Acesta este unul dintre aspectele care-mi plac la keratina: ma ajuta sa-mi intind mai repede parul, dar si sa-mi formez onduleuri lejere.
     Desi nu este un spray pentru protectie termica, am senzatia ca parul nu mai sufera atat de mult cand il intind cu placa. Si poate ca este un efect placebo, dar mi se pare ca firul de par este mai gros si mai rezistent. In orice, podoaba mea capilara arata mai bogata, deci placebo sau nu, mie-mi place efectul. 






     Mai trebuie sa punctez si ca mi-a fost de ajutor cand m-am vopsit cu Garnier. Procesul respectiv a fost un real dezastru pentru parul meu: a devenit extrem de uscat, fara pic de stralucire, culoarea nu era nici pe departe atat de vie precum vroiam eu, parul era foarte aspru. Nu spun ca a facut minuni pentru mine si ca, peste noapte, mi-a transformat podoaba capilara in cositele Ilenei Cosanzeana, varianta bruneta. Dar, treptat, culoarea a devenit mai vie, dupa cum puteti vedea in poze, parul e mai matasos si stralucitor si nici nu mi-a cazut atat de mult precum ma asteptam. De fapt, mi-a cazut chiar foarte putin, daca stau sa ma gandesc bine. 





     Ce nu-mi place la keratina este ca imi lasa parul putin lipicios. Mmmmmnu este o senzatie de par imbacsit si lipicios, asa cum se simte cand aplici spuma sau fixativ. Dar pur si simplu simti produsul pe par, daca pui mana pe el simti ca e ceva pe firul de par. Ca sa va fac sa intelegeti mai bine, este ca si cum ai folosi un fond de ten care se adapteaza perfect si aproape ca nu se vede, insa il simti tu pe piele si daca pui mana se ia pe mana. Eh, keratina nu se ia pe mana, dar simti ca e acolo.
     De asemenea, la inceput nu mi-a placut mirosul. Nu-l pot identifica, e un miros specific, nu foarte deranjant in sensul ca nu pute :)), insa nici placut nu e. Daca sunteti sensibile cand vine vorba de asa ceva, eu cred ca n-o sa va placa. Pe parcurs te obisnuiesti cu el, insa asta nu inseamna ca devine mai placut. 

     Keratina vine ambalata intr-o sticla din plastic, subtire si buna de pus in bagaj atunci cand plecati in vacanta, pentru ca ocupa putin spatiu. Sticla este dotata cu un pulverizator care distribuie bine produsul pe par, fara a se irosi inutil si fara a aplica prea mult pe unele suvite. 




     Ingrediente:






     Per total, mie-mi place keratina. N-o sa spun “vai, este un produs miraculos si daca-l cumparati o sa-mi pupati mainile si picioarele ca vi l-am recomandat, pentru ca va schimba parul si viata si…” - let’s cut the crap, shall we :))? Nu, voi spune pur si simplu ca este un produs bun, care m-a multumit in conditiile in care eu nu credeam ca va avea vreun efect asupra parului meu. Din punctul meu de vedere, pozele sunt graitoare, mie-mi place cum arata acum parul meu si voi recumpara produsul.
     Vreo doua luni l-am folosit impreuna cu samponul si masca regeneratoare, pe care le gasiti AICI si AICI si carora le-am facut un review AICI. Combinate, cele trei au un efect destul de bun asupra parului, in sensul ca acum imi cade foarte putin si arata mai sanatos. Samponul l-am terminat dupa vreo trei luni de folosire (deci e foarte spornic), iar acum mai am cam jumatate din masca de par si vreo ¾ din keratina. Pentru ca mi-au placut produsele Anian, planuiesc sa-mi cumpar samponul Repair and Protect, masca ce contine keratina lichida, crema pentru intinderea parului si bifazicul hidroreparator. Samponul si masca le voi lua dupa ce termin keratina si masca, iar ultimele doua… inca nu stiu cand si nici in ce ordine. Dar stiu ca le vreau :)).
     Produsele le voi comanda de pe Triodeluxe si nu pentru ca le-am primit pe acestea spre testare de la ei, ci pentru ca am colaborat foarte bine cu ei. Au fost foarte prompti cand mi-au trimis produsele, nu mi-au impus un termen limita si nici nu s-au suparat cand au vazut ca nu sunt chiar 100% multumita de sampon si masca. Mai mult, mi-au oferit sfaturi pentru ingrijirea parului, mi-au spus ce pot face pentru ca podoaba mea capilara sa arate si sa fie mai sanatoasa si mi-au recomandat produse in functie de nevoile parului meu. Nu bat vreun apropo, dar alte firme mai ca nu te iau la suturi daca nu accepti sa le lauzi produsele de care nu esti multumita. In sfarsit, asta e alta mancare de peste. Pe scurt, comandati cu incredere de la ei pentru ca sunt foarte ok si chiar le puteti cere si sfaturi.


     Keratina lichida o gasiti, dupa cum am zis, pe Triodeluxe la pretul de 40 de lei si are o cantitate de 250 ml. Pretul poate pare cam mare, dar eu o folosesc de aproape 4 luni si am consumat abia un sfert din ea, deci se merita si din acest punct de vedere.


     Voi ati folosit pana acum keratina lichida? Daca da, de unde ati luat-o si ce efecte a avut pentru parul vostru? Dar keratina lichida de la Anian ati folosit? Daca da, v-a placut sau nu?

     Astept cu interes raspunsurile voastre, pe care mi le puteti lasa in casuta de comentarii de mai jos. 


                                             Va pup si fiti frumoase

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...